Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları Dikkat! 3 Yıl Şartı Yönetici Atamalarını Değiştirdi mi?

ATAMA
02.11.2026 07:02
6 görüntülenme

Eğitim camiasında merakla tartışılan "31 Ekim 2026 tarihli düzenleme, MEB okul müdürleri ve müdür yardımcılarının görevlendirme süreçlerini, EKYS'yi ve yönetici görevlendirmeyi etkiler mi?" sorusunun yanıtı netleşti. Yapılan değerlendirmelere göre bu düzenleme, yönetici görevlendirme süreçlerini doğrudan etkilememektedir.

Düzenleme Neden Doğrudan Etkilemiyor?

  • Özel Yönetmelik Hükümleri: Okul yöneticilikleri, 657 sayılı Kanun'un 88. maddesi kapsamında ikinci görev olarak yürütülmekte ve özel yönetmelik hükümlerine tabi bulunmaktadır.

  • EKYS ve Süreçlerde Değişiklik Yok: Dolayısıyla MEB-EKYS, ilk defa ve yeniden yönetici görevlendirme süreçleri ile 4 ve 8 yıllık görev sürelerinde bu düzenlemeyle herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Kaynak: mebpersonel.com
Tüm Haberlere Dön
Renklietkinliklerim.com

Instagram'da Takip Et